Historiens vingslag

Utveckling ser man lättast när man kan sitta ner och ta sig tiden att se bakåt. Vad gäller foto, och utvecklingen inom digital fotografering, så är det en relativt kort tid och snabb utveckling som kännetecknar det.

Jag hittade en Nikon Coolpix 775 på kontoret, och det är skrattretande att denna kamera sålde rätt bra och till ett rätt högt pris! Men då var den häftig, ergonomisk, och hade ju en stor…hmmm…skärm. Då var den stor. Nu är den liten. Allt är relativt.

Jag minns när jag köpte min första digitala kamera. 4 Megapixels Casio QVR-41 för nästan 4000kr precis när den släpptes. 3x optisk zoom och metallskal! Då var man värst! Och det är runt 2004. Det är inte länge sedan. Den första digitalkameran i familjen köptes på Mallorca 1996 eller 1997, med 1 megapixel…för hiskeliga 6500kr, och då fick vi bra pris tyckte vi. Batteriet höll för ca 20 bilder. Med dagens mått mätt, helt värdelöst. Då, helt makalöst!

Coolpix 775 står bredvid Coolpix P6000 som är en underskattad kamera. Den har fått ta mycket stryk då Canon lanserade sin G10 och Panasonic LX-3 i samma veva och den har nästan glömts bort, men jag är imponerad över skärpan i bilderna. I låga ISO är bilderna bra på alla sätt och den tecknar ruggigt skarpt! Kvalitékänslan är hög och kameran känns robust och snabb. Vi har ett demo.ex på lager just nu som ni BLOGG-läsare har första tjing på. 2990kr ink moms så är ni en Nikon Coolpix P6000 rikare. Ta kontakt med oss via blogg@cyberphoto.se. Först till kvarn gäller!