Första snön

Idag så var det faktiskt lite vitt på backen, första gången för denna säsong, här i Umeå. Eller snö och snö, snarare någon typ av vit nederbörd. Kanske bara regn som frös till när det landat, men det var vitt och barnen blev glada, så då kallar vi det snö.

Vinterhalvåret brukar bjuda på bra fotografering. Speciellt för oss som gillar att vara ute, det kan vara i fjällen, skidbacken eller ute på skoterturen. Det gemensamma är att många idag vill ta actionbilder när man åker snowboard, skidor eller skoter. Det är vad som skapar känsla, att fånga RÖRELSE.

Att fånga rörelse är svårt, antingen så har man en längre slutartid och följer personen man vill ha skarp, alltså panorera, eller så kör man med en kort slutartid för att fånga någon eller något mitt i ett hobb eller en snäv sväng i backen som exempel. Det enklaste är att dra ner slutartiden till så kort som det går och ändå behålla en ljus och fin exponering, panorering kräver lite träning och känsla för att man ska lyckas, men inget förmedlar fart i bilderna på ett bättre sätt.

Nu är det många som längtar efter snön och att få komma ut och åka skoter. På bilden Ralph när han var ute och körde i fjällen våren 2009. Kul? Vad tror du?