Förkylningstider…

Det är som ovan skrivet, förkylningstider och många av oss drabbas. Det roliga är att många ringer oss och rådfrågar och vill ha hjälp och det sätter lite krav på att halsen ska palla med. Så harklar vi oss, hoppas vi på överseende. Vi laddar dock med halstabletter!

Mats testar mycket av våra halvprofessionella och helprofessionella produkter, och i synnerhet Canon är hans specialitet. Då Canon är i hetluften nu så ställde jag lite frågor till Mats:

* Hej Mats! Hur länge har du arbetat på CyberPhoto, och vad gör du på jobbet när du är här?
- Hej! 7 år. Säljer och testar fotoprylar, svarar på mail och i telefon hela dagarna!

* Du är själv fotograf, har du någon specialitet vad gäller motiv?
- Nej, inte längre. Försöker vara så bred som möjligt eftersom jag säljer bilder via bildbyråer, men om jag måste välja så blir det gärna landskapsfotografering, eller experimentera med alla möjliga motiv i min studio.

* Är du välutrustad? Vad har du för utrustning?
- Canon EOS 5D Mark II + 5 gluggar med brännvidder från 17mm - 200mm, + en G11 och Canon EOS 1000D som reservkamera, + 6 st studioblixtar.

* Om du fick rekommendera en produkt, oavsett kategori eller användningsområde, vad skulle det bli?
- Min bil, den vill jag bli av med ;-)

* Du använder alltså 5D Mark II idag och är nöjd. Men om du fick drömma fritt, hur skulle din kamera vara specifierad?
- Drömma fritt ...Jadu. Det skulle vara en kamera med sensor i storformat 6x17cm. Inbyggd tilt & shift optik med motsvarande 14-400mm och ljusstyrka 1,0 över hela zoomomfånget. Stabilisering som klarar upp till minst 10 steg. Helt brusfri upp till ISO 100000. Korslagda fokuspunkter som täcker hela sökaren, och sökaren ska givetvis visa 100% av bilden. Får inte ha några onödiga funktioner utan bara M, AV och TV läge när det gäller exponering. Ja just det, den måste vara liten också :-)

Tack, Mats!

Har du frågor gällande PRO produkter från Canon eller fotografering så ta gärna kontakt med Mats. Har ni frågor gällande Nikon produkter så man med fördel ta kontakt med antingen Markus som själv använt Nikon i åratal och använder idag D300.