Canon G11

Ibland förtjänar en produkt ett eget inlägg. Det finns en del produkter som "står ut" och får ett varmt omtalande. Men det största beviset på att vi tycker om produkterna är att vi själva köper dem.

Som exempel har modeller som Fuji F100 och Canon Ixus 100 var ruskigt populära bland oss, men även Nikon D3 och Nikon D300 har varit i mångas ägo här på bygget. Några har haft Canon G10 och även äldre varianter av G-serien. Låt oss säga så här. Mats tänkte inte byta bort sin G10. Den är suverän som komplement till systemkameran och G10:ans detaljrikedom är enormt hög. Men nu när han sammanställer sitt test på G11 så har plötsligt en order kommit in…i Mats namn. Testet kommer ut inom väldigt kort och ta dig tiden och läs igenom vad kameran presterar. Det här är bra. Mycket bra!

Men. Sen är frågan. Är Canon G11 en kompaktkamera? Om jag har en systemkamera, kommer jag tycka att denna är liten nog för att inte ta med systemkameran? Det här är subjektivt, så det överlåter jag till dig att besluta, men tänk på att den väger lite mer, och tar lite mer utrymme än en ultrakompakt kamera. Men kan du leva med det så får du ruskigt bra bilder!

En annan kamera som är värd att nämna för sig själv är Olympus PEN. Den känns modern, kvalitativ och den ger riktigt vassa bilder, i synnerhet i jämförelse med storleken. Som pryl är PEN det man ska ha. Jag ser framför mig ett skrivbord, en prylnörds dröm, med en Iphone, Ipod modell lyxig, Mac Air och en Olympus Pen i vitt. Är du sugen på en riktigt fräsch kamera och utseendet är viktigt, är PEN din kamera.