GoPro Hero6 Black

Kampanj! Begränsat antal! (Ord.pris 4490kr)
Utgången modell som inte säljs längre
 

GoPro HERO6 

Laddad med 4K-video i 60fps, slowmotion i 240 b/s, bättre bildkvalite, uppgraderad bildstabilisering och automatisk videoredigering med hjälp av QuikStories app. Hero6 Black är den bästa GoPro-kameran hittills! 

Egenskaper:

 • 4K-video upp till 60fps och 1080p upp till 240 b/s (NTSC & 200 b/s i PAL)
 • 12 Mpixel stillbilder
 • 2 tums inbyggd pekskärm
 • Singel, burst, och olika intervall-lägen
 • WiFi
 • Enknappsfunktion
 • Röststyrning
 • USB-C anslutning
 • RAW-format ger dig större flexibilitet, när du använder fotoredigeringsprogram
 • WDR-läge som ger bättre detaljåtergivning, i både skuggor och högdagrar
 • Möjlighet att finjustera exponeringsinställningar, direkt på pekskärmen
 • Ljudet för höger och väster, spelas in på separata ljudkanaler
 • GPS-funktion
 • Förbättrad bildstabilisering


Dubbelt så hög prestanda
Hero6 Black kommer med dubbelt så hög videoprestanda jämfört med den tidigare Hero5 Black. Du kan nu spela in 60 fps i 4K och hela 240 fps i 1080p (NTSC). Det här ger dig möjligheten att fånga riktigt snabba ögonblick och sedan kolla på dom i slowmotion. GoPro Hero6 Black är det perfekta verktyget för dig som vill ta ditt skapande till nästa nivå!

Bästa bildkvaliteten någonsin
Med ett helt nytt GP1-chip har Hero6 Black fått en ny motor som ger en förbättrad bildkvalitet och en mer avancerad bildstabilisering (dock inte optisk). Vare sig om du filmar med kameran i din hand eller monterad på något av GoPros smidiga tillbehör så kommer du få en jämnare video än med tidigare GoPro-modeller.

QuikStories
GoPro har återigen visat hur enkelt det är att skapa en snygg video och dela den med sina vänner och världen. Med hjälp av apparna GoPro och Quik skickar Hero6 Black över ditt bildmaterial till din telefon där den sedan på ett snyggt vis redigerar ihop en färdig video. Den nya Hero6 Black känner igen ansikten, ljud, fart, GPS etc, och analyserar det innan den skapar en redigerad video. Du behöver bara ladda ner de kostnadsfria apparna och börja filma!
(applikationerna finns både för iOS och Android).

Ett avancerat redigeringsverktyg som ryms i din ficka
Med Quik behöver du inte vara någon expert på redigering för att lyckas med en fin video, appen gör det åt dig! Allt du behöver göra är att välja de filmer och bilder som du vill visa, namnge din film och sätta ett tema så löser Quik resten!

Känner du att du vill ta mer kontroll över din film så är inte det något problem. I appen har du även möjlighet att kunna styra vilken musik som ska spelas, välja look genom olika filter, bestämma en font till texten, klippa längden på filmen m.m. GoPro har redan lagt in en förinställning så att du kan få filmen bäst anpassad för Instagram.

Röststyrning
Styr din GoPro Hero6 med enkla röstkommandon. Vilka ord/meningar man kan använda går att hitta i kamerans meny under "preferences". Med engelska som menyspråk och röststyrning är några exempel "GoPro start recording", GoPro turn on / off m.fl. Vilket också fungerade utan problem när vi testade.

GPS
Den nya Hero6 Black registrerar din GPS-väg, hastighet, höjd etc, och tillsammans med Quik-datorapp (hämtas gratis från gopro.com/apps) har du nu möjlighet att lägga in statistik i dina videor.

Touch Zoom
Ibland kan man känna att man är lite för långt bort från ögonblicket, och när man försöker fånga det blir det inte riktigt som man tänkte sig. Med den nya touch zoom funktionen har du möjlighet att för första gången zooma med din GoPro kamera (gäller ej vid filmning i 4K). Du får alltså upp en "slider" längst till höger där du kan zooma in och ut ungefär som på en smartphone. Det gör att du nu kan komma närmare dina motiv. Zoomfunktionen är ej optisk och det är inte möjligt att zooma samtidigt som inspelning sker. Fungerar heller inte i 4K. Bildvinklarna motsvarar i 35mm-format ca 15-49mm beroende på val av bildvinkelläge (linear & wide) samt sidförhållanden (16:9 & 4:3).

Robust och vattentät
Redan i standardutförande, är HERO6 Black vattentät ned till 10 meters djup utan extra undervattenshus.

Bättre videor och foto i svagt ljus
Nu kan du spela in knivskarpa, klara videor och foton även i svagt ljus. Det spelar alltså ingen roll om du har tänkt att spela in en tidig soluppgång eller en härlig solnedgång och det börjar skymma, GoPro Hero6 Black kommer fortfarande leverera ett bra resultat.

Vad ingår?

 • GoPro HERO6 Black
 • The Frame för HERO6 Black
 • Uppladdningsbart utbytbart batteri (1220 mAh)
 • Böjd självhäftande platta
 • Rak självhäftande platta
 • Monteringsfäste
 • USB-kabelGoPro Hero6 vs Sony X3000
Vi har testat och i första hand jämfört GoPro Hero6 med Sony X3000, som hittills varit den actionkamera som vi anser varit den bästa modellen på de flesta områden. Men i och med Hero6 har nu X3000 fått en mer jämlik konkurrent.

Manuella inställningar
Det kan i många situationer vara nödvändigt att kunna finjustera inställningarna, för att få bästa möjliga slutresultat. Vid ex.vis svåra ljusförhållanden kan du manuellt justera bland annat slutartid, ISO, exponeringskompensation, vitbalans m.m. GoPro Hero6 har fler inställningsmöjligheter än Sony X3000. (1-0 till GoPro).

Här nedan har vi radat upp de kanske mest användbara funktionerna i Hero6:

 • Olika upplösningar för både video och stillbild
 • Bildstabilisering on/off 
 • Slutartider från 1/25 s till 1/400 s eller Auto
 • Slow motion 200 b/s i 1080p & 100 b/s i 2,7K
 • Time lapse i videoläget
 • Time lapse i stillbildsläget
 • Seriebildtagning (burst)
 • PAL & NTSC
 • JPEG & RAW för stillbilder
 • ISO min/max 100-6400
 • Skärpa
 • Vitbalans (10 val)
 • Färgläge "GoPro" eller "Flat"
 • Exponeringskompensation +/- 2 steg
 • WiFi & GPS

Ljudet
Sony X3000 ger ett klarare ljud med betydligt mer diskant och mellanregister. Medan Hero6:ans ljud är mycket dovare med nästan bara bas. Brusnivåerna vid låga ljud är ungefär likvärdiga i volym, men av helt olika karaktär precis som det övriga ljudet. Upplever också att Hero6 tar upp stomljud mer än X3000, t ex ljud som överförs från stabiliseringshandtag, hjälm etc. Vilket skapar ett högre brummande ljud. Ingen av dem har möjlighet till manuell ljudnivå, vilket är synd eftersom bruset ökar markant när ljudet i omgivningen är lågt. Självklart en smaksak vilket typ av ljud man gillar bäst, men personligen föredrar jag Sonys tydligare ljud. (1-1).

Bildstabiliseringen
Bildstabiliseringen än förbättrad jämfört med tidigare GoPro-modeller, men jämfört med X3000 så ligger GoPro fortfarande lite i lä. Bildstabiliseringen fungerar numera även vid 4K-inspelning 24p/25p (fungerar dock inte i 4K 50p/60p eller 4K i 4/3-format). Sonys bildstabilisering är optisk medan GoPros är digital. (2-1 till Sony). 

Dynamiskt omfång
Här ser man rätt tydliga skillnader med likvärdiga inställningar hos båda kamerorna. Hero6 ger ofta en lite mörkare bild överlag, men samtidigt också bättre teckning i både ljusa och mörka partier, som ex.vis mörk förgrund och ljus himmel. X3000 fräter oftare ut i hödagrarna, men det kan hjälpa lite att minuskompensera ett- eller två-tredjedels steg, vilket dock ger större risk för igensotade lågdagrar, och det ökar givetvis inte det dynamiska omfånget. (2-2).

Färger och detaljer
I GoPro Hero6 finns två färgprofiler, "GoPro" och "Flat". Profilen GoPro ger en bild med mycket färgmättnad, medan Flat istället ger en relativt färg- och konstrastlös bild. Flat är alltså ett bättre val ifall man vill kunna göra förändringar i färg och exponering vid redigeringen utan att förlora onödigt mycket kvalitet. Sonys kamera tycker vi ger en bild med mer äkta och naturtrogna färger både i "Vivid" och "Neutral" -läget som ger lite lägre färgmättnad än vivid, samt något renare detaljer och mindre artefakter. (3-2 till Sony).

Optisk kvalitet
Den optiska skärpan är mellan dessa två modeller är relativt likvärdig, däremot vinner Sonys optik med i stort sett ingen lateral kromatisk aberration alls. (4-2 till Sony).

Skärm och menyer
GoPro Hero6 har en riktigt bra skärm med touch-kontroller, trots att den bara är på 2"-tum. Skärmen gör kameran väldigt enkel att hantera och den reagerar relativt snabbt vid beröring, även menyerna är enkla och logiskt upplagda. Jämfört med Sonys pyttelilla skärm som bara kan visa menyer är detta en dröm. (4-3 till Sony).

Stillbildskvalitet
Hittills har ingen actionkamera som vi testat givit någon stillbildskvalitet att skryta över direkt, men kvaliteten räcker gott och väl för bilder som är tänkt att läggas upp på sociala medier typ instagram, facebook etc. Sony tycker jag dock ger lite bättre stillbilder i de flesta fall, tack vare bättre färgåtergivning och aningen bättre optik (5-3 till Sony). Men i Hero6 finns möjligheten till RAW-format, och det ger självklart extra poäng. (5-4 till Sony).

Tillbehör
Till GoPro finns oerhört mycket mer tillbehör att välja bland, som t ex Karma drönare, Karma stabiliseringshandtag, plus en massa olika tillbehör och fästen som inte finns till Sonys kamera. (5-5).

Batteritid
Sony är knappast kända för att ha bra batteritid, men jag fick faktiskt ladda Hero6:ans batteri oftare när jag körde dem unisont med varann. Antagligen för att GoPros bildskärm tar mer ström. (6-5 till Sony).

Slow motion
Hero6 klarar att filma med 200 b/s i FullHD (1920x1080 / PAL), och upp till 100 b/s i 2,7K (2704x1520 / PAL). För NTSC gäller istället 240 b/s respektive 120 b/s. X3000 klarar max 120 b/s i fullHD. (6-lika).

Filmaterialet nedan har vi spelat in precis som det kommer ur kameran, dvs utan några som helst korrigeringar i efterhand. Inspelat i 4K / 25p, Slutare auto, ISO 100-400, skärpa medium och manuell vitbalans 5500K, samt färgprofilen "GoPro". Finns även en kort jämförelse med Sony X3000 (4K / 25p) i slutet av filmen. Vi har valt att inte spela in 4K med 50p (PAL), eftersom stabiliseringen fungerar bara med 24 och 25 b/s, och med högsta bitrate (i 4K-HEVC, H.265) blir bilden i 4/3-format och i det läget fungerar heller inte stabiliseringen.

Bäst videokvalitet och högst bitrate 78 Mbps blir det i 4K HEVC (H.265), men det får man bara om man väljer 4K / 50p/60p eller 4K i 4/3-format 30 / 25p / 24p. Med övriga inställningar blir det max 60 Mbps.

Plus
+ Bra filmkvalitet med mättade färger och godkänd färgåtergivning (i Gopro-färgläget)
+ Bäst dynamiskt omfång i klassen
+ Flest manuella inställningar i klassen (t ex ISO, slutartid, exp.komp m.m.)
+ Förbättrad bildstabilisering, och fungerar även i 4K-inspelning (24p/25p)
+ Platt bildprofil ("Flat", lämplig för filmredigering)
+ Slow motion 200 b/s i 1080p & 100 b/s i 2,7K / PAL (120p/240 b/s i NTSC)
+ Time lapse-funktioner för både 4K-video och stillbilder
+ Stillbilder i RAW-format
+ 2 tums inbyggd skärm med touch-kontroll
+ Enkelt handhavande och logiska menyer
+ Röststyrningen fungerar bra
+ Vattentät ner till 10 meter (UV-hus finns som tillbehör, klarar ner till 60m)
+ USB-laddning av batteriet 
+ Stöder batteriladdning även under inspelning (med t ex en powerbank)
+ WiFi & GPS

Minus
- Påtaglig lateral kromatisk aberration
- Lite väl mycket färgmättnad i läget "GoPro"
- Ljudet består av mestadels bas och för lite mellanregister & diskant
- Saknar möjlighet till manuell ljudnivå
- Saknar 3,5mm mikrofonanslutning (finns dock adapter USB C -3,5mm)
- 4K i HEVC (H.265) kan vara tungrott vid redigering och kräver mycket datakraft
- Stabiliseringen ej lika effektiv som Sony X3000
- Kameran saknar egen 1/4-stativgänga (tillbehör krävs)
- Ingår inget dykhus (dock vattentät ner till ca 10m utan extra tillbehör)

(Med "klassen" ovan avses actionkameror av bästa sort, och där vi använt Sony X3000 som referenskamera)

Slutsats
Gopro Hero6 tycker jag är en lyckad uppgradering och går nu en jämnare match mot den tidigare regerande "mästaren"- Sony X3000, även om resultaten skiljer på många områden. Sony X3000 ger fortfarande en mer naturtrogen färgåtergivning, effektivare bildstabilisering, och därmed stadigare bild så länge kameran är i rörelse. Även bitrate-hastigheten är högre i Sonyn och optiken i X3000 ger också markant mindre lateral kromatisk aberration. Jämfört med Hero5 så ger 6:an i första hand förbättrad stabilisering och som även fungerar effektivt i 4K-läget (25p/24p).

Det som talar mest för Hero6 är att den klarar motiv med stora kontraster bättre än de flesta actionkameror, samtidigt som bilden är tillräckligt kontrastrik i färgläget "GoPro". Det är förmodligen den nya processorn GP1 och dess signalbehandling som på digital väg lyckas trolla fram detaljer i både hög och lågdagrar, samtidigt som kontrasten bibehålls. Väljer man däremot färgläget "flat" så får man en mer kontrast- och färglös bild som lämpar sig mer för dig som vill kunna göra färg- och exponeringsjusteringar vid redigering i efterhand. GoPro Hero6 har också tillgång till RAW för stillbilder, fler manuella inställningar, touch-skärm direkt på kameran och större tillbehörssortiment än Sony, vilket säkert kan vara en stor fördel för många användare.

 Testad av Mats 2017-10-18. 


Se GoPro:s egna film nedan. 

 

  
Rekommenderade tillbehör
  
  

Actionkamera tillbehör

Batteri inkl. laddare - Litiumjon

Batterier & laddare - actionkamera

Bärsystem

Peak Design Capture POV kit
579 SEK
Tillfälligt slut

Display-skydd

Enbensstativ, monopoder

Fästen & stabilisering - actionkamera

GoPro 3-Way
649 SEK
Tillfälligt slut
GoPro Bodyboard Mount
250 SEK
Finns i lager
GoPro Chesty (2018)
419 SEK
Tillfälligt slut
GoPro El Grande
629 SEK
Finns i lager
GoPro Head Strap Mount
248 SEK
Tillfälligt slut
GoPro Mic Stand Mount
199 SEK
Finns i lager
GoPro Shorty
329 SEK
Finns i lager
GoPro Surfboard Mounts
249 SEK
Beställningsvara
GoPro The jam
799 SEK
Finns i lager
Joby Action adapter kit
179 SEK
Finns i lager
SP POV - GoPro SWIVEL ARM MOUNT
199 SEK
Tillfälligt slut

Hus - actionkamera

Hårda väskor

Kablage - actionkamera

Laddare - portabel

LED-belysning

Lume Cube kit för GoPro
2 390 SEK
Beställningsvara

Micro-SD/SDHC

Micro-SDXC

Reservdelar

Resestativ, ministativ och bordsstativ

Stabiliseringslösningar

Feiyutech WG2
1 990 SEK
Finns i lager

Tillbehör stabilisering & riggar

PGYTECH GoPro adapter
249 SEK
Finns i lager

Undervattenshus tillbehör

Armkit för actionkamera
1 899 SEK
Beställningsvara

Övriga tillbehör - actionkamera

GoPro Bag Pack
199 SEK
Finns i lager
GoPro Smart remote
849 SEK
Finns i lager
Antal: 71 st

Specifikationer:

Vikt:
Ingen uppgift från tillverkaren

Storlek:
Ingen uppgift från tillverkaren

Videoupplösning/bildrutor per sekund (fps)/bildvinkel:
4K 60, 50 Wide (3840x2160 pixel)
4K 30, 25, 24 , Wide, SuperView, (3840x2160 pixel)
2.7k 50, 48, 30, 25, 24,  Wide, Medium, Linear SuperView, (2704x1520 pixel)
2,7k (4:3) 30, 25, Wide
1440p 80, 60, 50, 48, 30, 25, 24, Wide, (1920x1440 pixel)
1080p 240, Wide
1080p 120, Wide, Narrow
1080P 90, Wide
1080p 80, SuperView
1080p 60, 50, 48, 30, 25, 24, SuperView, Wide, Medium, Linear, Narrow
960p 120, 60, 50, Wide, (1280x960)
720p 240, Narrow, (1280x720 pixel)
720p 120, 60, 50, SuperView, Wide, Medium, Narrow
720p 100, SuperView
720p 30, 25 Wide, Medium, Narrow 
WVGA 240 Wide, (848x480 pixel)

Max bitrate:
80 Mbit/sek

Videoformat:
H.265 codec, mp4-format

TimeLapse-lägen:
0,5, 1, 2, 5, 10, 30 och 60 sekunder

Video+stillbilder:
Spela in video och stillbilder med TimeLapse samtidigt. 
Tillgängliga intervall är: 5, 10, 30 och 60 sekunder

Looping:
Spela en kontinuerlig videoslinga som fortsätter, tills du trycker på avtryckaren för att stoppa den och spara.

Stillbildslägen:
Max 12MP (standard), Bred, 4000 x 3000 pixel

JPG-läge
RAW-fotoläge
HDR-läge

Kontinuerligt intervall:
3 bilder / 1 sekund (standard)
5 bilder / 1 sekund
10 bilder / 1 sekund

Nattläge:
Ta en stillbild med en anpassningsbar exponeringstid, på upp till 30 sekunder.
Slutare: Gäller endast Night Foto och natt Lapse och bestämmer hur lång tid som slutaren är öppen.
Shutter Inställning Beskrivning
Auto (standard) Upp till 2 sekunder
Fast 2, 5, 10, 15, 20 eller 30 sekunder

Multi-Shot:
12MP (standard), Bred 4000 x 3000 pixel
7MP Wide, Medium, 3000 x 2250 pixel
5MP Medium, 2560 x 1920 pixel

Sekvensläge:
30 bilder/1 sekund (standard), 30 bilder/2 sekunder, 30 bilder/3 sekunder, 30 bilder/6 sekunder
10 bilder/1 sekund, 10 bilder/2 sekunder, 10 bilder/3 sekunder
5 bilder/1 sekund
3 bilder/1 sekund

Protune:
Protune optimerar kamerans inställningar för maximal prestanda i olika situationer, vilket ger minimalt komprimerad video som är optimerad för professionella produktioner, tillsammans med möjlighet till avancerade manuella kontroller för både stillbilder och video. Ökar din kreativitet med manuella inställningar för ex.vis färg, övre ISO-gräns, vitbalans, skärpa, slutartid och exponering.
Protune är tillgänglig i alla video- och fotoupplösningar.

Batteri:
Uppladdningsbart utbytbart litiumjonbatteri (1220 mAh)
Laddas via medföljande USB-kabel eller extern laddare (tillval)

Anslutningar:
USB-C: för laddning av batteri och överföring av filer till dator
Stöder 3.5mm stereomikrofon via valfri adapter (säljs separat)
Micro-HDMI

Minneskort:
microSD-minneskort med klass 10 eller UHS-1 V30

GoPro App:
Använd telefonen eller surfplatta, för att förhandsgranska och spela upp videoklipp och foton.

Rekommenderade tillbehör
  
  
Med reservation för prisförändringar eller eventuella fel
© CyberPhoto 1995 - 2018