Nyhet

2024-06-05

Fyra nyheter från Canon

Canon4Nyheter5Juni_blogg1.webp

Vi välkomnar nya EOS C400, RF 35mm f/1,4L VCM, CN7x17 KAS T och Speedlite EL-10!

Canon EOS C400

Canon EOS C400 är den första avancerade Cinema EOS-kameran med RF-fattning och den inleder en helt ny banbrytande era för Canons produkter, och särskilt då i EOS R-systemet. Den innovativa designen är kompakt men kraftfull, med avancerade funktioner och specifikationer som man vanligtvis hittar i större kameror. I EOS C400 prioriteras smidighet, enkel användning och manövrering utan kompromisser med kapaciteten.

EOS C400 har en 6K bakbelyst CMOS-fullformatssensor (BSI) med 16 stegs dynamiskt omfång. Tekniken förstärker effektiviteten i ljusupptagningen, underlättar snabbare avläsning och säkerställer på så sätt en mycket hög bildkvalitet.

Kameran sätter en ny standard och introducerar Canons Triple Base ISO-teknologi, framtagen för optimal prestanda i svaga ljusförhållanden och som levererar de renaste optiska resultaten. Med basnivåerna ISO 800, 3200 och 12800 vid tagning med Canon Log 2 eller 3, ges användarna större flexibilitet vid tagningar i utmanande ljusförhållanden.

Med EOS C400 introducerar Canon nu också sin Dual Pixel CMOS AF II i Cinema EOS-systemet och förser filmmakarna med förbättrade autofokusfunktioner. Med 100 % täckning i hela sensorplanet är Dual Pixel CMOS AF II framtaget för att leverera snabbt och exakt vilket uppgraderar filminspelningens klarhet och pålitlighet. Det här senaste systemet har också fler fördelar som ansiktsigenkänning, ögon-/kroppsspårning samt avkänning och spårning av djur – riktigt användbart när man jobbar ensam.

EOS C400
Nyhet_splash2.png
Canon
EOS C400
 • 6K60p & 4K120p 
 • Träffsäker Dual Pixel AF
 • Trippel base-ISO
Beställningsvara
107 490:-

Kameran sätter en ny standard och introducerar Canons Triple Base ISO-teknologi, framtagen för optimal prestanda i svaga ljusförhållanden och som levererar de renaste optiska resultaten. Med basnivåerna ISO 800, 3200 och 12800 vid tagning med Canon Log 2 eller 3, ges användarna större flexibilitet vid tagningar i utmanande ljusförhållanden.

Med EOS C400 introducerar Canon nu också sin Dual Pixel CMOS AF II i Cinema EOS-systemet och förser filmmakarna med förbättrade autofokusfunktioner. Med 100 % täckning i hela sensorplanet är Dual Pixel CMOS AF II framtaget för att leverera snabbt och exakt vilket uppgraderar filminspelningens klarhet och pålitlighet. Det här senaste systemet har också fler fördelar som ansiktsigenkänning, ögon-/kroppsspårning samt avkänning och spårning av djur – riktigt användbart när man jobbar ensam.

EOS C400
Nyhet_splash2.png
Canon
EOS C400
 • 6K60p & 4K120p 
 • Träffsäker Dual Pixel AF
 • Trippel base-ISO
Beställningsvara
107 490:-


CN7x17 KAS T

Det helt nya objektivet CN7x17 KAS T finns med antingen RF- eller PL-fattning och ingår i Canons Cine Servo-sortiment, en utveckling från det tidigare CN7x-objektivet, men med förbättrade uppdateringar som stärker verksamhetsprestandan och utökar kompatibiliteten med virtuella och VFX-arbetsflöden.

Med en utökad 7x optisk zoom och brännvidd 17-120 mm tilltalar objektivet alla som vill spela in direktsända sportevenemang och nyheter, dokumentärer, film och fjärrstyrda och virala produktioner.

Utmärkande funktioner är också den förbättrade anslutningen mellan objektiv och kamera, som strömlinjeformar processer som korrigering av objektivdistorsion i realtid, metadata bildruta för bildruta och virtuella produktionsarbetsflöden med ett Unreal Engine plugin-program skräddarsytt för EOS C400. PL-versionen av objektivet har stöd för både Cooke /i TechnologyTM och ZEISS eXtended DataTM för objektivets metadata och korrigering av distorsion/skuggning.CN7x17 KAS T

Det helt nya objektivet CN7x17 KAS T finns med antingen RF- eller PL-fattning och ingår i Canons Cine Servo-sortiment, en utveckling från det tidigare CN7x-objektivet, men med förbättrade uppdateringar som stärker verksamhetsprestandan och utökar kompatibiliteten med virtuella och VFX-arbetsflöden.

Med en utökad 7x optisk zoom och brännvidd 17-120 mm tilltalar objektivet alla som vill spela in direktsända sportevenemang och nyheter, dokumentärer, film och fjärrstyrda och virala produktioner.

Utmärkande funktioner är också den förbättrade anslutningen mellan objektiv och kamera, som strömlinjeformar processer som korrigering av objektivdistorsion i realtid, metadata bildruta för bildruta och virtuella produktionsarbetsflöden med ett Unreal Engine plugin-program skräddarsytt för EOS C400. PL-versionen av objektivet har stöd för både Cooke /i TechnologyTM och ZEISS eXtended DataTM för objektivets metadata och korrigering av distorsion/skuggning.

CN7x17 KAS T 17-120mm T/2,95-3,9, cine servo till Canon RF-fattning
Nyhet_splash2.png
Canon
CN7x17 KAS T 17-120mm T/2,95-3,9, cine servo till Canon RF-fattning
 • 8K optisk kvalitet
 • Precis optisk prestanda 
 • Servo zoom
Beställningsvara
373 990:-
CN7x17 KAS T 17-120mm T/2,95-3,9, cine servo till PL-fattning
Nyhet_splash2.png
Canon
CN7x17 KAS T 17-120mm T/2,95-3,9, cine servo till PL-fattning
 • 8K optisk kvalitet
 • Precis optisk prestanda 
 • Servo zoom
Beställningsvara
373 990:-
CN7x17 KAS T 17-120mm T/2,95-3,9, cine servo till Canon RF-fattning
Nyhet_splash2.png
Canon
CN7x17 KAS T 17-120mm T/2,95-3,9, cine servo till Canon RF-fattning
 • 8K optisk kvalitet
 • Precis optisk prestanda 
 • Servo zoom
Beställningsvara
373 990:-
CN7x17 KAS T 17-120mm T/2,95-3,9, cine servo till PL-fattning
Nyhet_splash2.png
Canon
CN7x17 KAS T 17-120mm T/2,95-3,9, cine servo till PL-fattning
 • 8K optisk kvalitet
 • Precis optisk prestanda 
 • Servo zoom
Beställningsvara
373 990:-


RF 35mm f/1,4L VCM

För kreatörer av både foto och video ger det här hybridobjektivet den flexibilitet som behövs. Det här objektivet ingår som en del av Canons växande sortiment av hybridobjektiv. Canon berättar att de har minimerat fokusandning för att undvika visuella distraktioner vid fokusskifte.

Den snabba nanoultraljudsmotorn, kombinerad med ännu snabbare VCM-teknik (Voice Coil Motor), är designad för att leverera snabb och exakt fokusering vid snabb tagning av stillbilder eller livliga motiv som barn eller husdjur, eller för att utan problem fånga händelserna på film.RF 35mm f/1,4L VCM

För kreatörer av både foto och video ger det här hybridobjektivet den flexibilitet som behövs. Det här objektivet ingår som en del av Canons växande sortiment av hybridobjektiv. Canon berättar att de har minimerat fokusandning för att undvika visuella distraktioner vid fokusskifte.

Den snabba nanoultraljudsmotorn, kombinerad med ännu snabbare VCM-teknik (Voice Coil Motor), är designad för att leverera snabb och exakt fokusering vid snabb tagning av stillbilder eller livliga motiv som barn eller husdjur, eller för att utan problem fånga händelserna på film.

Canon4Nyheter5Juni_blogg5.webp

RF 35mm f/1,4L VCM till Canon RF-fattning (fullformat)
Nyhet_splash2.png
Canon
RF 35mm f/1,4L VCM till Canon RF-fattning (fullformat)
 • Hybridobjektiv, för både foto och video 
 • Kristallklar bildkvalitet 
 • Snabb och precis autofokus 
Okänd leveranstid
23 990:-

Canon4Nyheter5Juni_blogg5.webp

RF 35mm f/1,4L VCM till Canon RF-fattning (fullformat)
Nyhet_splash2.png
Canon
RF 35mm f/1,4L VCM till Canon RF-fattning (fullformat)
 • Hybridobjektiv, för både foto och video 
 • Kristallklar bildkvalitet 
 • Snabb och precis autofokus 
Okänd leveranstid
23 990:-


Canon Speedlite EL-10

Canon lanserar också också en ny Speedlite i EL-serien – en lätt, kompakt och prisvärd blixt som erbjuder ännu mer kreativitet hos fotograferna. Med kategoriledande uppladdning på endast 1,5 sekunder stöder Speedlite EL-10 funktioner som länkade anpassade lägen och fjärrstyrd blixtkontroll.

Tagningar och inspelningar blir nu jämnare och enklare än någonsin tidigare tack vare multifunktionsfästets gränssnitt som förbättrar kommunikationen mellan kamera och blixt. De länkade anpassade tagningslägena ger stöd för scener som förändras snabbt, som att gå från solljus till skugga, eller när man jobbar med ändrade färgtoner inom modefotografering. Inställningarna kan ändras fjärrstyrt genom appen Camera Connect, för att få kamera och blixt att svara tillsammans.Canon Speedlite EL-10

Canon lanserar också också en ny Speedlite i EL-serien – en lätt, kompakt och prisvärd blixt som erbjuder ännu mer kreativitet hos fotograferna. Med kategoriledande uppladdning på endast 1,5 sekunder stöder Speedlite EL-10 funktioner som länkade anpassade lägen och fjärrstyrd blixtkontroll.

Tagningar och inspelningar blir nu jämnare och enklare än någonsin tidigare tack vare multifunktionsfästets gränssnitt som förbättrar kommunikationen mellan kamera och blixt. De länkade anpassade tagningslägena ger stöd för scener som förändras snabbt, som att gå från solljus till skugga, eller när man jobbar med ändrade färgtoner inom modefotografering. Inställningarna kan ändras fjärrstyrt genom appen Camera Connect, för att få kamera och blixt att svara tillsammans.

Speedlite EL-10
Nyhet_splash2.png
Canon
Speedlite EL-10
 • Hög ljusstyrka, guidenr: 40 
 • 1,5s återvinningstid 
 • 260 bilder på full-effekt    
Okänd leveranstid
4 049:-

PanasonicLumixGH7Nyhet_blogg6.webp

Speedlite EL-10
Nyhet_splash2.png
Canon
Speedlite EL-10
 • Hög ljusstyrka, guidenr: 40 
 • 1,5s återvinningstid 
 • 260 bilder på full-effekt    
Okänd leveranstid
4 049:-

PanasonicLumixGH7Nyhet_blogg6.webp


 

Firmware-uppdatering för EOS C300 Mark III

Canon ger också ut en gratis firmware-uppdatering för kameran EOS C300 Mark III, som lägger till 12-bitars Cinema RAW Light-format: LT (Light), ST (Standard) och HQ (High Quality), förbättrar flexibiliteten i arbetsflödet och ger fler alternativ för efterbearbetningen. En Auto ISO-funktion möjliggörs också för flexibel övergång mellan dynamiska ljusförhållanden i längre tagningar.


 

Firmware-uppdatering för EOS C300 Mark III

Canon ger också ut en gratis firmware-uppdatering för kameran EOS C300 Mark III, som lägger till 12-bitars Cinema RAW Light-format: LT (Light), ST (Standard) och HQ (High Quality), förbättrar flexibiliteten i arbetsflödet och ger fler alternativ för efterbearbetningen. En Auto ISO-funktion möjliggörs också för flexibel övergång mellan dynamiska ljusförhållanden i längre tagningar.