Bloggpost

2024-05-15

Canon berättar att EOS R1 är under utveckling

CanonEOSR1Officiellt_blogg.webp

Nu är det äntligen officiellt!

Nu tar Canon bladet från munnen och berättar att EOS R1, deras efterlängtade värstingkamera i EOS R-systemet, är nu officiellt under utveckling.

Från Canons pressmeddelande:
"EOS R1 är en kamera anpassad för yrkesfotografer. Den sammanför Canons spetsteknik och kombinerar prestanda i toppklass med den kraftfulla hållbarhet och stora pålitlighet man begär av en flaggskeppsmodell. Kameran kommer att förbättra prestandan dramatiskt, både när det gäller stillbilder och film (jämfört med EOS R3) och den kommer att uppfylla de höga kraven som ställs av ledande yrkesfotografer inom många olika områden, inklusive sport, nyhetsrapportering och filmproduktion.

Den här kameran använder den nyutvecklade bildprocessorn DIGIC Accelerator, utöver den redan befintliga DIGIC X-processorn. Det nya bildbearbetningssystemet, som består av dessa processorer och en ny CMOS-sensor, innebär att en stor mängd data kan bearbetas i höga hastigheter och leverera aldrig tidigare skådade framsteg för autofokus (AF) och andra funktioner.

Genom att på ett mycket avancerat sätt kombinera det nya bildbearbetningssystemet och deep learning-tekniken har Canon uppnått motivigenkänning med hög hastighet och hög precision. Noggrannheten i motivspårningen har förbättrats. I till exempel lagsportgrenar där flera motiv korsar varandra kan målmotivet spåras kontinuerligt, även om en annan spelare passerar direkt framför. Dessutom uppmärksammar AF-funktionen ”Action Priority” motivets rörelse genom att snabbt analysera motivets status. När det under ett sportevenemang kommer ögonblick där det är svårt att förutsäga vad som kommer att hända, så avgör den här funktionen automatiskt vilken spelare som utför en viss handling, till exempel skjuter bollen, som huvudmotiv och flyttar AF-ramen direkt – något som hjälper till att fånga spelets avgörande ögonblick.

Kombinationen av det nya bildbearbetningssystemet och deep learning-tekniken kommer att hjälpa till att förbättra bildkvaliteten. Canon inför funktionen bildbrusreducering, tidigare utvecklad och förbättrad som en del av datorernas programvara, som en kamerafunktion för att förbättra bildkvaliteten ytterligare och för att bidra till användarnas kreativitet."

Du kan redan nu göra en intresseanmälan på Canon EOS R1 hos oss så vänta inte!

Ställ dig på kö redan idag:
EOS R1 hus
Beställningsvara
0:-