Bloggpost

2024-04-04

Hikmicro i vardagen: Var tog katten vägen?

cat2.jpg

Hikmicro termiska kikare, eller om man vill kalla dem värmekikare har många användningsområden. De är inte bara för jägare eller byggare. Jag tänkte visa några vardagsexempel där värmekikaren har hjälpt mig, ibland på unika sätt och ibland har den bara sparat lite tid åt mig.

Dagens exempel är där Hikmicro termisk kikare har än en gång sparat lite tid åt mig i ännu ett väldigt trivialt ärende men den gör det på ett imponerande sätt. 

Du som har katt vet vad jag menar med att ibland så försvinner katten. Hon kan ligga bland tvätten, under eller i någon skåp, eller som i detta fall krupit in i ett täcke och blivit osynlig, som du ser på bild 2. 

Jag håller på att testa ett par Hikmicro värmekikare och jag är fortfarande fascinerad över hur bra de är så jag använder dem även till vardagliga saker som denna.

Självklart köper man inte en värmekikare för en sådan här trivial sak, men dess användningsområde är större än vad man först tänker sig. Hikmicro har många värmekikare som man absolut "villhöver". Jag använder den mest till att hitta djur att fotografera ute i naturen. En älg som står på ett kalhygge är ibland nästan omöjlig att se med blotta ögat, då de är så osannolikt bra kamouflerade, deras färgsättning flyter perfekt ihop med en norrländsk skog. En räv kanske står i ett skogsbryn och spanar ut över en åker. Jag skulle aldrig ha sett den utan värmekikaren.

Lynx LE10S, termisk monokikare
Hikmicro
Lynx LE10S, termisk monokikare
  • Max. Upplösning: 256 × 192
  • Förstoring: 1,5x-12,0x(8x)
  • Objektiv (brännvidd): 9.7mm, f1,0
I lager
5 690:-
Lynx LE15S, termisk monokikare
Hikmicro
Lynx LE15S, termisk monokikare
  • Max. Upplösning: 256 × 192
  • Förstoring: 2,2x-17,6x (8x)
  • Objektiv (brännvidd): 15 mm, f1,0
I lager
9 190:-

Så för mig är Hikmicro värmekikare inte bara en cool pryl att ha utan även ett verktyg för att få bättre djurbilder. Jag återkommer med fler användningsområden i den vanliga vardagen.

/Thomas