Bloggpost

2024-03-28

Hikmicro i vardagen: Gullegrisarna

Dovhjort2.jpg

Hikmicro termiska kikare, eller om man vill kalla dem värmekikare, har många användningsområden. Djur är inte alltid lätta att se. De är rätt kamouflerade när de är i skogen. En värmekikare kommer till stor nytta för oss som gillar att fotografera djur. Nu hade jag en väldig tur att dessa dovhjortar kom ut på vägen och visade upp sig. De är verkligen gulliga. Nu är riktiga bilden, alltså bild 2, absolut inget mästerverk då en väg inte blir en fin bakgrund, men det var härligt att få se dem.

Jag använder Hikmicro värmekikare bland annat för att hitta djur att fotografera ute i naturen. En älg som står på ett kalhygge är ibland nästan omöjlig att se med blotta ögat, då de är så osannolikt bra kamouflerade, deras färgsättning flyter perfekt ihop med en norrländsk skog. En räv kanske står i ett skogsbryn och spanar ut över en åker. Jag skulle aldrig ha sett den utan värmekikaren.

Lynx Pro LH19, termisk monokikare
Kampanj
Hikmicro
Lynx Pro LH19, termisk monokikare
  • 384×288 termisk upplösning
  • 1280×960 LCOS-skärm
  • Vattentålig enligt IP67
Inte längre i sortimentet
10 990:-
14 990:--26%
Lynx Pro LH25, termisk monokikare
Kampanj
Hikmicro
Lynx Pro LH25, termisk monokikare
  • 384×288 termisk upplösning
  • 1280×960 LCOS-skärm
  • Vattentålig enligt IP67
Inte längre i sortimentet
12 990:-
17 990:--27%

Så för mig är Hikmicro värmekikare inte bara en cool pryl att ha utan även ett verktyg för att få bättre djurbilder. Jag återkommer med fler användningsområden i den vanliga vardagen.

/Thomas