Bloggpost

2024-03-14

Hikmicro i vardagen: Var la jag adaptern?

hm2.jpg

Hikmicro termiska kikare, eller om man vill kalla dem värmekikare, har många användningsområden. De är inte bara för jägare eller byggare. Jag tänkte visa några vardagsexempel där värmekikaren har hjälpt mig, ibland på unika sätt och ibland har den bara sparat lite tid åt mig.

Dagens exempel är där Hikmicro termisk kikare har sparat lite tid åt mig i ett väldigt trivialt ärende men den gör det på ett imponerande sätt. 

Jag har 106st olika objektivadaptrar som jag använder när jag testar både nya och gamla objektiv, ibland till Captain's log, och ibland för mina egna bilder. Det händer att jag behöver ta om någon bild och då har jag redan lagt tillbaka adaptern någonstans bland alla de andra. Då kan man ju tycka att man ska komma ihåg exakt var man la den, men så är det oftast inte. Många ser likadana ut så jag måste läsa på dem för att hitta rätt adapter, så jag tänkte jag skulle spara tid och använda modern teknik för att hitta den, och mycket riktigt så hittade jag den direkt.

Nu hade jag haft den i fickan så det blev extra tydligt, men det räcker att objektet är snäppet varmare än sin omgivning så ser du objektet tydligt. På bilden ser du en av raderna med adaptrar både som vanlig bild och som bild från värmekikaren.

Självklart köper man inte en värmekikare för en sådan här trivial sak, men dess användningsområde är större än vad man först tänker sig. Hikmicro har många värmekikare som man absolut "villhöver". Jag använder den absolut mest till att hitta djur att fotografera ute i naturen. En älg som står på ett kalhygge är ibland nästan omöjlig att se med blotta ögat, då de är så osannolikt bra kamouflerade, deras färgsättning flyter perfekt ihop med en norrländsk skog. En räv kanske står i ett skogsbryn och spanar ut över en åker. Jag skulle aldrig ha sett den utan värmekikaren.

Lynx Pro LH19, termisk monokikare
Kampanj
Hikmicro
Lynx Pro LH19, termisk monokikare
  • 384×288 termisk upplösning
  • 1280×960 LCOS-skärm
  • Vattentålig enligt IP67
Beställningsvara
10 990:-
14 990:--26%
Lynx Pro LH25, termisk monokikare
Kampanj
Hikmicro
Lynx Pro LH25, termisk monokikare
  • 384×288 termisk upplösning
  • 1280×960 LCOS-skärm
  • Vattentålig enligt IP67
Inte längre i sortimentet
12 990:-
17 990:--27%

Så för mig är Hikmicro värmekikare inte bara en cool pryl att ha utan även ett verktyg för att få bättre djurbilder. Jag återkommer med fler användningsområden i den vanliga vardagen.

/Thomas