Fotohistoria: Viggen-kameran

Vårt största mysterium blev till vår största efterforskning. Vi pratar om Contax SA 137, också namngiven Handkamera 101B. Vi letade runt på internet men kunde inte hitta någonting alls om denna kamera så vi la ut krokar hos både kamerasamlare och hos försvarsmakten. Vi fick fram betydligt mer än väntat. Det blev för oss det mest spännande reportaget i vår serie Fotohistoria. Jag skriver vi för vi var flera som som sökte information om denna kamera i olika forum.

Det blev så många bilder och mycket info så att jag valde att göra allt till ett inlägg i Captain's Log för att rymma allt på ett bra sätt. Klicka här för att komma dit och se alla bilder >>

Contax SA 137 bygger på Contax 137 MA som lanserades 1982. En personlig gissning är att SA står för Swedish Airforce. Denna kamera är högst troligt 1986.

I vårt arbete att hitt mer information så fick vi kontakt med en trevlig Viggenpilot som också skickade oss bild som är tagen med denna typ av kamera.

Har du en gul eller vit Konica Pop som du vill sälja så kontakta oss på blogg@cyberphoto.se!

Vill du läsa mer ur vår serie "Fotohistoria" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just Fotohistoria.  

/Thomas