Uppdatering Ricoh GR

Nyhet

Ricoh GR, en av de bästa kompaktkamerorna i den digitala tidsåldern, har fått en uppdatering. Den här kameran har hamnat i skymundan, troligen pga varumärket som inte alla känner till, men presterar fantastiskt bra och är en kamera vi kan rekommendera.

Den nya uppdateringen får kameran att bli snabbare, autofokusen att bli snabbare och det tillkommer en del smarta nya val. Enkelt sagt så blir en bra kamera ännu bättre. Dessutom fungerar den bra med denna uppdatering när det gäller att koppla upp USB till en Mac. När det kommer till kameran så är det en kamera som förtjänat Toppklass. Så här skriver Mats om GR: Objektivet med motsvarande 28mm bildvinkel är fantastiskt skarpt och vältecknande. Presterar mycket bra redan på största öppning över hela bilden, och bäst blir det runt f/5,6. I stort sett fri från vinjettering och kromatisk aberration, och bara en svag tendens till distorsion. Snygg bokeh också med tanke på brännvidden. Hittar i stort sett inga svagheter alls (inom rimliga gränser förstås).

Blir du lite sugen att kika närmare på en GR? Du hittar hela testet här: Ricoh GR