Sony LA-EA4

Test

För dig som har en NEX eller Alpha men vill använda Sony SAL, SAM eller SSM-objektiv så har man idag en fin adapter i form av LA-EA4. Den klarar även Dynax-objektiv från Minolta-tiden och man får fokusering med bland annat SAM och SSM. LA-EA4 stöder även Alpha 7, alltså fullformatskameror!

Mats har grundligt testat adaptrar och så här skriver han i testet: Detta är en mer avancerad adapter än LA-EA3 som finns till ett lägre pris med liknande funktion. Den stora skillnaden är att LA-EA4 ger möjlighet till fasdetekterande AF på kameror som i grunden saknar detta. Det ger betydligt snabbare autofokus och mer effektiv fokusföljning än med de spegelfria kamerornas ordinarie kontrastdetekterande AF. Särskilt bra vid rörliga motiv, t ex idrott, djur och barn. Det fungerar också riktigt bra i praktiken och ger faktiskt ifrån sig lägre AF-ljud än vad Sonys SAM-objektiv gör på kameror med A-fattning. I och med att adaptern tar över fokuseringen och oberoende av vilket objektiv som används, så får man alltså snabbare och tystare autofokus med alla kompatibla objektiv bortsett från objektiv med SSM-motorer.

Resten får du läsa här: Sony LA-EA4