Sony AF 50 f/1,4

Test

Normalobjektiv är populära, kanske populärare än någonsin, och vi testar nu Sonys 50mm f/1,4 till A-fattningen. Mats har testkört detta objektiv grundligt och du kan läsa hela testet redan idag, perfekt semesterläsning!

Mats skriver: Sony AF 50/1,4 är i stort sett samma AF 50/1,4 optik som Minolta byggde innan Sony tog över 2006. Den är relativt tung för sin storlek och känns hyfsat välbyggd och gedigen, men är samtidigt en liten och behändig optik som inte tar någon större plats i fotoväskan. Fokusringen är beklädd med gummi för bättre fäste, men motståndet har gärna fått vara lite större. Växer på längden ca 8mm vid fokusering, men frontlisen snurrar inte. Gammaldags avstånd och bländarskala är alltid trevligt och rätt ovanligt bland modernare objektiv, perfekt för dig som vill skapa maximalt skärpedjup via hyperfokusering.

Resten hittar du här: Sony AF 50/1,4