Sony AF 20/2,8

Test

Vi fortsätter våra tester utav Sony med att testa vidvinkeln på 20mm. Den är till A-fattning (passar ej Nex eller E-fattning direkt, men med adapter!) och är avsedd från början för konventionella systemkameror och de nyare med transparent spegel. Känslan i detta objektiv är mycket rejält och är precis som man vill ha det om man gillar lite "oldschool".

Den här brännvidden är ofta använd för landskap vilket också märks när vi testar, den presterar som bäst när man får blända ner och vill ha skärpa i stora delar av bilden. Det man ibland missar på nya objektiv är känslan även om de optiskt presterar väldigt bra. Detta objektiv har samma känsla i objektivet som man kan känna igen från Minolta-tiden, rejält, lite tyngd och välbalanserat. Sånt gillar vi! Det viktigaste är så klart hur den presterar och det kan du läsa allt om här: Sony AF 20/2,8