Små vänner

Nu när värmen och ljuset är här så vaknar också fotograferandet till liv igen. Många av oss funderar på vilket objektiv man ska förgylla sommaren med och det finns många fina fasta objektiv att välja på. 35mm, 50mm eller kanske ett 85mm? Valet är svårt...

Har du inget fast objektiv i din kameraväska så är det dags att skaffa ett. Det finns objektiv för tusenlappen och uppåt som kommer att göra ditt fotograferande mera kreativt och tvinga dig att tänka och hitta kompositioner i mycket högre grad än med ett zoom-objektiv. Du lär dig svagheter och styrkor med ditt objektiv väldigt fort och kan därigenom skapa bilder som du inte kunde ha gjort tidigare. Den här bilden togs igår med ett Canon 50mm f/1,4 och hade inte varit möjlig att få likadan med ett zoom-objektiv som finns i kamerakit. Hur hittar du då rätt objektiv? Vi är ett helt gäng med säljare som kan, och vill, hjälpa dig med att hitta rätt. Du har tester på de nästan alla fasta objektiv på vår hemsida så att du kan läsa dig fram till vad som passar dig.

Lycka till!