Panasonic DMC-FZ1000

Nyhet

Idag lanserar Panasonic en kamera som kommer att göra många av oss nyfikna och benägna att byta kamera. Vad sägs om en superzoomare med en stor sensor (1") på 20,1 Mpixel, ett omfång på 25-400mm (f/2,8-4,0), inbyggd WiFi och NFC samt en till riktigt häftig nyhet...

...nämligen att den spelar in video i 4K! En stor och fin display samt en sökare med hög upplösning kompletterar den här kameran som också ergonomiskt är riktigt fin och man har dessutom valt riktigt bra material för att få till en exklusiv känsla. Objektivet som är riktigt ljusstarkt är godkänt att få bära namnet Leica Vario-Elmarit vilket bådar gott. Jämförelsen till Sonys RX10 känns naturlig och likheterna ser man i val av sensor och fokus på videofilmning. FZ1000 toppar med ett större omfång och 4K-video exempelvis medan Sony i sitt kortare omfång kan erbjuda fast största bländare.

DMC-FZ1000 kommer att vara en av de största nyheterna under detta år då priset (ca 8490kr) gör den intressant för så många och klarar den att leverera den film och bildkvalité som vi hoppas så är det en konkurrent till en systemkamera, till andra superzoom-kameror och för dig som vill filma med din kamera och det gärna i 4K. Nu väntar vi på vårt testexemplar så att vi kan presentera ett test inom kort.

Boka ditt exemplar här: Panasonic Lumix DMC-FZ1000

Priset blir ca 8490kr och leveranserna börjar andra halvan av juli 2014.