Heta FZ1000

Test

Nu har vi testat nya FZ1000 och du kan redan nu ta del av hela testet. 4K-filmning i en superzoomare har skapat massor av intresse och vi är glada att kunna presentera ett test redan innan midsommar så att du har något att göra under helgen :)

Så här skriver Johannes: Mycket fokus ligger givetvis på att Panasonic har integrerat 4K i FZ1000. 4K är inte bara något för filmskapare, även fotografer drar nytta av tekniken. Kameran levererar filmer med väldigt hög detaljrikedom som kan användas antingen för att producera en slutprodukt i 4K eller för att nyttja den extra upplösningen till panorering och extra zoomning i efterhand och slutligen leverera i Full HD. Utöver det ges fotografer möjligheten att ta ut stillbilder ur videon vilket innebär en sekvenstagningshastighet på 25 bilder per sekund i flera minuter där varje enskild bildruta ger 8,3 Mpixel (3840 x 2160 ). D.v.s. fullt tillräckligt för utskrifter upp till A3 eller till och med A2 beroende på krav.

Just detta, att kunna plocka ut filmrutor kommer att bli ett helt nytt sätt att "fotografera" på, man kan hitta den perfekta bilden på ett enkelt sätt. Fusk? Nja, vi skulle kalla det utveckling och vi gillar utveckling. Framtiden är död, leve framtiden!

Läs resten här: Panasonic Lumix DMC-FZ1000