Flygkrasch

Vad är det du ser?

Fjäderdräkten på en stackars björktrast som lyckats bryta nacken mot ett fönster.

När den ändå låg där så passade jag på att ta fram bälgen och ta ett par bilder. Hoppas ingen tycker det är makabert, för den hade så vacker fjäderdräkt. Katten ville ut så jag funderade hur det skulle gå. Vår katt har aldrig tagit någon fågel, men jag ville inte att fågeln skulle sluta som kattlunch heller, så jag satte en sele på henne för säkerhets skull. Hon gick bara förbi fågeln och satte ner för att kolla vad jag gjorde, sedan la hon sig ner bredvid fågeln och kollade ännu mer på vad jag höll på med. Nyfiken som en katt.

Uppklippta godislådan använder jag för att slippa vinden. Även om det inte blåser mycket så kan fjädrarna fladdra lite. Bilden är tagen på 1/12s.

/Thomas