Nikon AF-S DX 12-24 F4G IF-ED

Test

Långt beteckning, kort brännvidd och ett roligt omfång. 12-24:an från Nikon är det många som kikar på men med den precis som med många andra vidvinkelzoomar så är användningsområdet ofta rätt litet och därav köper man kanske något annat. Men läs testet om du är sugen...

Så här skriver Mats: DX Nikkor, specialdesignad vidvinkelzoom för Nikons digitala systemkameror med sensor i DX-format, t ex D7100, D5300, D300 + många fler. Erbjuder vidvinkelfotografi med en bildvinkel som motsvarar ca 18-35mm. DX 12-24/4G IF ED känns välbyggd med fullt godkänd känsla i fokus och zoomring. Zoomen ändrar inte längd vid zoomning till skillnad från Nikons DX 10-24 zoom, den känns också mindre plastig än den billigare vidvinkelzoomen.

Resten hittar du här: Nikon AF-S DX 12-24/4G IF-ED