Nikon AF-S 35mm F1.8G FX

Test

Nu finns 35mm G-objektiv till både FX och DX och som tur är har vi fått testa ett redan så att du får se om det är något för dig! Mats har hårdtestat och skrivit ner sina tankar och resultat i ett test du kan läsa här nedan.

Så här skriver Mats: Ett efterfrågat tillskott till Nikons sortiment av fasta brännvidder. För ett par år sedan släppte man AF-S 35/1,4 G ED, som dock ligger lite högt i pris för många hobbyfotografer. Då är denna aningen ljussvagare modell klart mer överkomlig - och utan att för den sakens skull vara en så mycket sämre optik på det stora hela. Förutom ett attraktivt pris så finns fler fördelar jämfört med ett ännu ljusstarkare objektiv. Framförallt handlar det om storlek och vikt. Det är inte alla gånger man kan eller vill släpa omkring på både tunga och värdefulla objektiv. AF-S 35/1,8G ED är så smidig att den bör kunna hitta en plats i de flesta kameraväskor, stora som små, såväl i stan som på fjällvandringen.

Resten hittar du här: Nikon AF-S 35/1,8 G ED