Canon G1X Mark II & EOS 1200D

Nyhet

Canon lanserar idag flera nyheter och du kan strax läsa mera om dessa här i Bloggen. G1X Mark II blir snabbare och ljusstarkare vid sin uppdatering och EOS 1200D kommer som en riktigt modern och vass instegsmodell.

G1X Mark II har en 1,5" stor sensor, ungefär dubbla ytstorleken mot 1" sensor vilket borgar för att man vill skapa bästa möjliga förutsättningarna för att ta bra bilder. Det är en sensor som är nästan 4,5 gånger större än på övriga G-modeller i Powershot-serien. Stort dynamiskt omfång och möjligheten att använda högre ISO är några av fördelarna. Canon har försökt att maxa ur G1X allt som går och det känns roligt att man fått till ett ljusstarkare objektiv samtidigt som man snabbat upp autofokusen. Även dubbla funtkionsringar återfinns på objektivet som går att ställa in för flera olika funktioner. Sökaren från G1X är borta men det kommer en sökare, EVF-DC1, som man kan köpa till. Ett löst grepp medföljer G1X Mark II. Inbyggd WiFi med NFC, 14-bitars RAW, 9-bladig bländare, närgräns på 5cm (mycket bättre än G1X!) från frontlinsen och ljusstyrkan är F2.0-3.9 istället för F2.8-5.8.

Beställ ditt exemplar här: Canon PowerShot G1 X Mark II

EOS 1200D är en uppdatering till EOS 1100D men det är nog inte största nyheten utan det vi blir glada av att se och få veta är att man också lanserar en app som heter EOS Companion och som lär dig att använda kameran. Det är ett riktigt insteg till den underbara världen av fotografering! Kameran i sig har också uppdaterats på flera fronten, 18 istället för 12 mpixel, Full HD Video istället för 720p osv osv osv...

Beställ ditt exemplar här: Canon EOS 1200D hus + EF-S 18-55/3,5-5,6 IS II