Uppdatering: NX1

Test

Nu har vi kunnat testa en NX1 djupgående och det visar sig att Samsungs stora ord om att NX1 är en riktigt vass pjäs inte var tomma ord. Läs gärna ett av de grundligaste testerna vi någonsin gjort om den första systemkameran med BSI-teknik.

Så här skriver Mats i testet: Nu efter att vi granskat bilderna mer ingående från ett äkta produktionsexemplar och jämfört med många andra kameror som bl.a. Canon 1DX, 5D MK3 och 7D MK2, Fujifilm X-T1, Nikon D7100, D750, Sony A77 MK2 m.fl. så kan vi bara konstatera att NX1 är kapabel till högre detaljåtergivning och mer naturlig bildkvalité (dvs mindre digital känsla) på låga ISO än det stora flertalet kameror, och det gäller oavsett fullformat eller APS-C! De enda dagsaktuella kameror som slår NX1 i detaljrikedom är Nikon D810 och Sony A7R pga högre upplösning, men skillnaden är faktiskt mindre än väntat.

Resten av läsningen finner du här: Samsung NX1 kamerahus (Adobe Lightroom 5 ingår)