Samsung 4K

Nyhet

Just nu så har 4K börjat att slå igenom vilket märks på efterfrågan. Samsung har lanserat nya NX1 som filmar i 4K och vi har testexemplar på ingång, äntligen! Dessutom har man lanserat en riktig värsting till skärm för 4K-bildbehandling...och vi väntar med spänning!

NEC och EIZO har varit referenserna senaste åren för skärmar inom foto och video men Samsung kommer med nya UD970 som verkligen ska ta Samsung upp på den nivån och förbi. Med 4K-upplösning så kan man som filmare som kör 4K arbeta med en passande skärm. Så här skriver vi om den: Nu tar Samsung upp kampen på allvar inom marknaden för professionella bildbehandlingsskärmar. Och man utmanar den marknaden bl a genom att erbjuda 4K-upplösning tillsammans med ett färgområde som täcker 99,5% av AdobeRGB. Detta i en skärm som dessutom är mycket noggrant fabrikskalibrerad och ger breda möjligheter för egen hårdvarukalibrering och personliga inställningar. PLS-panelen är Samsungs svar på konkurrenternas IPS-teknologi. Enligt Samsung själva så ger denna panel bättre bildåtergivning, med bland annat högre ljusstyrka och bredare betraktningsvinkel, samtidigt som den är billigare att tillverka än vanliga IPS-paneler.

Vill du läsa mera, gör det här: Samsung UD970 LED UHD, 3840 x 2160 (16:9), 31,5"
Vill du ha en 4K-skärm fast vill komma undan billigare? Kolla in den här: Samsung LED 4K (3840 x 2160) 28" Skärm U28D590DS

Vi kommer att testa och presentera test inom kort på NX1 och båda skärmarna. Dessutom kan du som följer oss på bloggen få 4K-skärmen för endast 3990kr, ring oss och ange koden SAM28K så erhåller du rabatten!