Rymden kallar...

Visst har vi alla någon gång känt en fascination för rymden och att för att lära sig mera. Nu kan ditt intresse för fotograferande vara triggern till att lära dig mera om rymden, genom astro-fotografering.

Den här bilden har Jonas Olofsson skickat in till oss. Det du ser i den röda rutan är Andromeda-galaxen (M31). Det är vår närmaste granne i form av en annan galax men är ändå över 2,5 miljoner ljusår bort. Men avståndet krymper med 120 km/sek och vi kommer att krocka...om 3 miljarder år och då troligen bilda en ännu större galax. Den är benämnd som "lilla molnet" sen tidigare och det kan man förstå när man ser den...en bra kväll med blotta ögat, det är som ett litet moln på natthimlen. Vill du lära dig mera? Maila astro@cyberphoto.se eller ring oss och prata med tex Erik som är mycket kunnig på detta område.

Bilden ovan är tagen med en Nikon D7000 18-105mm VR.