NX1 för test!

Vi är jättespända på Samsungs NX1 eftersom man utlovar väldigt mycket för pengarna. Inte nog med helt ny teknik, vilket kan vara nästa stora steg, nämligen bakbelyst sensor i större format, utan den utlovar också hastighet och precision på en nivå som ingen klarar idag när det gäller autofokus i både foto och filmläge.

Nu har vi NX1 på plats, både en fungerande och en mindre fungerande, alltså bara ett skal i magnesium. Mats kommer att sätta tänderna i NX1 och vi kommer att presentera testet under nästa vecka. Det är ett förproduktionsexemplar men vi kan troligen se om den håller vad den lovar. Autofokus är viktigt för oss fotografer men inom filmning finns det inte många systemkameror idag som kan fokusera så bra under filmning som man kan önska även om utvecklingen gått åt rätt håll. Om NX1 säger Samsung att det inte är en förbättring utan ett så stort kliv att man nu kan se autofokus som en självklar del av filmandet. Sant eller inte - det vet vi nästa vecka!

Vill du läsa mera? Samsung NX1 kamerahus (Adobe Lightroom 5 ingår)