Nikon 20mm f/1,8G

Test

Nu testar vi nya Nikon 20mm f/1,8G, ett objektiv som ligger bra till i pris för att vara ett vidvinkel med bra ljusstyrka och en modern konstruktion. Du kanske har kikat på detta objektiv och känner suget...men läs vårt test innan du slår till!

Så här skriver Mats: AF-S 20/1,8 G ED är byggt till större del av plast, men känns ändå inte speciellt plastig. Bajonetten är av metall och är försett med gummipackning, klassas dock inte som vädertätat. Motståndskänslan i fokusringen är också godkänd, och det är inga problem att fokusera manuellt i AF-läget. Frontlinsen roterar ej vid fokusering, och är en fördel vid användning av roterbara filter. Autofokuserar snabbt och tyst. Det ingår ett blomformat motljusskydd (HB-72).

Men hur presterar den bildmässigt? Läs allt här: Nikon AF-S 20/1,8 G ED