Löven del 1

Vi kommer i tre avsnitt få följa med Johan Löf, en yrkesarbetande fotograf, med hans uppdrag att följa Björklöven. För många av oss är fotograferandet en hobby och kanske en dröm att få arbeta med och just därför kan det vara kul att få se hur vardagen ser ut. Vi låter Johan berätta själv.

Kameraväskan är packad och bilen är nytvättad. Idag är det match, Björklöven möter Vita Hästen. 3 potensiella poäng som är så viktiga för laget. Jag heter Johan Löf och är Björklövens fotograf sedan 4 år. Det här är mitt blogginlägg om mitt fotograferande inom Björklöven samt hur en matchdag fungerar. Jag började mitt fotande inom Björklöven efter att jag såg ett inlägg på deras hemsida att dom sökte någon som kunde hjälpa till. Förutom bilder från matcherna så filmar jag intervjuer, fotar nyförvärv, fixar bilderna till löven-shoppen m.m.

Under den tid som jag har fotat åt Björklöven så har jag fått vara med om så mycket glädje men även en del sorg. 4/3 -12 var en mindre rolig kväll, Björklöven förlorade mot Olofström och åkte ur redan i playoff 2. Vi skulle göra en videointervju med en väldigt nerstämd Linus Boström vilket inte var roligt men sånt måste göras. En av de roligare videointervjuer däremot är när vi tog med William Quist ut och körde skoter men höjdpunkten är ju självklart datumet 5/4 -13 då Björklöven vinner över Piteå och avancerar från division 1 till Hockeyallsvenskan. Jag hade i flera säsonger följt Björklöven på nära håll. 2 år i rad åkte de ur playoff tidigt så 2013 var året då förväntingarna var på topp. Det kom att avgöras i den allra sista matchen och all spänning släppte efter avgörandet. Hur det gick? Tillfället att få dokumentera den kvällen är något oförglömligt, vilken lycka, vilken glädje för så många involverade som lägger ner både själ och hjärta i Björklöven så det gick bra...

Fortsättning följer.

På bilderna, typisk segerbild från omklädningsrummet, i detta fall vinst mot Piteå och en ögonblicksbild från match. Johan använder Canon EOS och det kommer mera om utrustningen i senare avsnitt.