Fujifilm X30

Test

En av de kompakter som många väntat på är här - Fujifilm X30, efterföljaren till modellerna X10 och X20. Ny design, ny känsla och nya komponenter gör att X30 är och känns som en helt ny kamera. Är den värd sina pengar?

Så här skriver Mats: Fujifilm fortsätter med att höja ribban i kategorin kompakta entusiastkameror med Finepix X30. Kamerans hjärta är detsamma som hos X20, med samma 12 Mpixels X-trans-sensor och samma 28-112 mm zoomoptik. Men samtidigt finns hel del nyheter, vissa större, vissa mindre. Mest tydligt är kanske att man övergett den optiska genomsiktssökaren och ersatt den med en elektronisk. Med det tappar man förstås lite av retrokänslan, men samtidigt får man på en kamera i denna storlek en mer användbar produkt.

Här läser du mera om X30 och kan se testbilder: Fujifilm FinePix X30 svart