Ferrania

Filmtillverkningen återupptas...

Det är nog inte alla som hört talas om Ferrania. Det var, eller kanske man nu kan säga är, en Italiensk filmfabrikant som har tillverkat film sedan 1923. Från 1964 fram till 1995 så har den ägts och drivits av 3M. 1995 avknoppade 3M delar av sin verksamhet till att bli Imation, och de fortsatte verksamheten fram till 1999. Fabriken stängde ner helt 2010. 3M tillverkade film under många namn, ofta till stora kedjor.

Genom Kickstarter så har de lyckats samla kapital till att börja med filmtillverkning igen och även du kan bidra om du vill på kickstarter.com. De kommer med 135, 120, 8mm och 16mm film. Först kommer en diafilm som grundar sig på Scotch Chrome från slutet av 90-talet. Ferrania har planer på att även tillverka negativ färgfilm och svartvit film framöver. Analog film kommer aldrig att komma tillbaka som det var förr, men det kan vara intressant för dig att veta att vi ökar vår försäljning av analog film för varje år.

Vi önskar dem lycka till och vem vet, kanske det märket dyker upp hos oss en dag...