Canon EF 50 f/1,8 II

Test

Vi har testat ett objektiv som är en klassiker, ett kap och något alla Canon-användare ska ha i kameraväskan, nämligen Canons 50mm 1,8. För dig som redan har en, bra, och för dig som inte har en, köp!

Du kan läsa hela Mats test av denna glugg nu och här följer en del av testet: Canon EF 50/1,8 version II har hängt med på marknaden ända sedan 1990, och tillhör vårat överlägset mest sålda objektiv genom åren. Dock inte så konstigt med tanke på att det ger otroligt mycket bildkvalité för pengarna. Användningsområdena är i princip obegränsade, men rätt typisk användning kan vara t ex stilleben, naturfoto, landskapsbilder, inomhusbilder och i vissa fall även actionfoto tack vare hög ljusstyrka (= ger kortare slutartider). Fungerar också utmärkt till porträtt för dig som har en kamera med APS-C sensor, där den motsvarar 80mm. Men på rätt avstånd fungerar det även med fullformat, det gäller bara att inte gå för nära eftersom det i vissa fall kan ge en aning förvrängt och mindre vackert ansiktsperspektiv.

Resten hittar du, som vanligt, här: Canon EF 50/1,8 II