Sony E 16mm F2.8 Nex

Test

Sonys objektiv är ofta väldigt gedigna och rejäla i sin konstruktion vilket ger den där känslan som man vill ha när man första gången packar upp sitt objektiv. Dessutom är de flesta dessutom riktigt bra men en sak som vi har sett på många objektiv på senare tid är att fenomenet kromatisk aberration som arbetats bort under åren nu börjar att synas mer igen...

Ett par tillverkar hänvisar till att detta fenomen är så lätt att ta bort i kamerans programvara så man har prioriterat andra effekter och fenomen och för att slippa kompromissa lika mycket (alla objektiv är mer eller mindre kompromisser) så har man valt att inte lägga samma tyngd på att få bort denna aberration i objektivet. Detta fenomen syns på Sony i många fall men kamerorna har automatisk korrigering av denna effekt vilket ger ett bra slutresultat. Det är ju ändå det viktigaste.

Du läser hela testet här: Sony E 16/2,8 (Nex)