Samsung lanserar!

Nyhet

Den kommande veckan kommer vi att få se en hel del lanseringar då mässan CES går av stapeln. Först ut är Samsung som lanserar några mycket intressanta produkter. Vad sägs om en ny Galaxy Camera 2 som är en del av överbryggandet mellan mobil användning direkt ut på webben och fotografering eller NX30 som är en riktigt stark pjäs!

NX30 har samma sensor och delar annan elektronik med finfina NX300 men har en annan design och stil, mer lik en konventionell DSLR. Dessutom har man nu en rejäl sökare som går att dra ut och vinkla uppåt men även en vinklingsbar display. 9 bilder per sekund, 1/8000sek slutartid, video med 1080/60p och riktigt vass stabilisering samt möjlighet att köra ut RAW i 30p via HDMI. Bättre WiFi med NFC samt övervakningsfunktion som går att använda som tex. babymonitor. Till NX30 och dess vänner kommer två 16-50mm objektiv varav ett lite finare med F2-2.8 i spannet och ett enklare med F3.5-5.6 som är ett något vassare objektiv än dagens 18-55mm. Den dyrare är tillverkad i metall med vädertätning och en mycket exakt AF-motor men då är den också rejält mycket större än den billigare varianten.

Samsung har två serier som går lite hand i hand, Galaxy Camera och Galaxy Zoom. Camera är vad den heter, en kamera med Android och WiFi inbyggt medan Zoom är en hybrid mellan en smartphone och en kompaktkamera med alla funktionerna från båda världarna. Galaxy Camera 2 som den nya modellen heter lanserar med ett 21x zoomobjektiv (23-483mm) och en rejäl 4,8" display som självklart är en touchvariant. Mycket kraftiga prestanda tack vare en rejäl processor, dubbelt så mycket minne som första Camera och ett nyare Android tillsammans med ett större batteri.

Priser och tillgång är ännu inte känt.