CES 2014 Sony

Nyhet

Sony har överraskat senaste året med häftiga produkter och nu kommer videokameror med den så populära 1"-sensorn som sitter i flera heta kompaktkameror. Nu även med riktigt fina glas och tom 4K-filmning!

CX900 heter nyheten man lyfter upp som har just den fina sensorns som vi känner igen från flera kameror i DSC-serien. Tack vare formatet XAVC S så kan man spela in i 50 mbps för mycket hög kvalitet. AVCHD finns kvar som alternativ. Objektivet är ett 12x optisk zoom Zeiss F2.8 med 29mm vidvinkel. Kameran har WiFi och NFC samt 14 Mpixel stillbilder som bör vara av mycket hög kvalitet.

Som storebror och med 4K-filmning kommer nu FDR-AX100E som smäller till med samma specifikationer som CX900 men med heta 4K. Det lär vara något att bita i för de andra tillverkarna! Dessutom kommer AS100 som är en efterföljare och storebror till de andra i AS-serien. Nyheten är att man även här får XAVC S och därigenom möjligheten att spela in i 50 mbps i en actionkamera. Ny färg och ännu tuffare än sina föregångare.