Canon TS-E 24 F3.5L II

Test

Detta objektiv är det många som kikar närmare på när det finns på fotomässor eller på demodagar men användbarheten är begränsad och hanteringen lite klurigare än för de flesta andra objektiv. Inlärningstiden är relativt lång men samtidigt kan man ta bilder som är helt omöjliga eller mycket svåra att ta på något annat sätt.

Så här skriver Mats: Optiken är byggd till större del i metall och känns mycket gedigen. Bra mekanisk känsla i fokusering och tilt/shift funktionerna. En liten positiv detalj är att ratten för tilten är större än vanligt, vilket gör att den är inga problem att använda även om man har handskar på sig. Shift funktionen har lite mindre ratt, men den är man inte lika beroende av som tilt-ratten. Shiften går bra att trycka lite lätt i önskad riktning med bra precision, man behöver alltså inte vrida på ratten i alla lägen.

Resten läser du här: Canon TS-E 24/3,5 L II