Sony lanserar - vi testar!

Sony lanserar idag NEX-5T men även en del andra nyheter. A3000 är systemkameran som är både enkel att använda och ska ha ett pris som gör det lätt att välja, vad Sony tycker, rätt produkt. Sony är på hugget och även om vi mera fotointresserade får någon tyngre nyhet bland kamerahus så finns det lite intressanta nyheter i dagens mix...

NEX-5T har WiFi-anslutning och NFC för att enkelt koppla ihop enheterna (smartphone, surfplatta), som vanligt en APS-C-sensor och en något snabbare Autofokus. PlayMemories Camera-appar växer i antal och ger hela tiden nya möjligheter för redigering och korrigering av dina bilder. Kompensera för skuggning, kromatisk aberration och förvrängningar eller använd filter som gör dina bilder häftigare. Utan dator!

Kommer två nya objektiv till E-mount nu och det är ett Carl Zeiss Vario-Tessar 16-70mm F4 ZA OSS och ett E PZ 18-105mm F4 G OSS. Även den redan lanserad E 50mm F1.8 kommer i svart version och kompletterar den i silver. Vi kommer att testa både kameran samt objektiven så fort vi lagt vantarna på dessa! De nya objektiven passar alla NEX, nya A3000 samt videokamerorna som har E-mount.

A3000 då? En spegelfri systemkamera som i formatet påminner om en vanlig Alpha men är väldigt avskalad just för enkelhetens skull. Vi har redan lagt vantarna på denna kamera och fått testa ett förproduktions-exemplar. Vad kan vi säga? Man märker att Sony har en tydlig tanke och idé med den här kameran. Enkelt, enkelt och enkelt tillsammans med bra bildresultat och spegelfri konstruktion. Är det här en försmak av vart Alpha går i framtiden, att man helt skippar speglarna? Vi vet inte svaret men visst känns det som att man inom kort borde ha teknik som ger en bättre produkt med mindre mekaniska delar?