Skåne kontrar!

Med alla bilder från Luleå och norrland överlag så kontrar nu Skåne och Andreas Håkansson! Andreas skriver en del så har du lite tid över, läs nedanstående! Ha en fin onsdag kväll för övrigt!

Nu tycker jag ändå att det är dags för er att släppa erat partiska fokus på norra Sverige! Även om det inträffar, så tycker jag allt att det sker på tok för sällan att de skånska pärlorna lyfts fram ordentligt i bloggen! Visst, det kanske är den där skånska halvan av mig som är lite partisk i sig, men ändå. Förhoppningsvis duger dessa bilder för att få er på andra tankar; annars får jag väl erkänna mig besegrad av era nordliga, obebyggda vidder.

Bilden är tagen från toppen av norra Stenshuvud – ett berg (ett berg för oss skåningar, åtminstone!) som från havet ser ut som en sovande jätte. Det sägs att sjöfarare från förr trodde att det var jätten Sten som somnat utmed kustremsan, och förvandlats till just sten. Hur mycket sanning det ligger i den skrönan vet jag inte, men det är något varje Åhusbo får höra av sina fäder när de för första gången åker ut med båten i Hanöbukten, och mot söder får skåda den jättelika konstellationen.

Tagen med Canon EOS 5D MkII + Canon EF 17-40mm f/4 L USM och Triopos kolfiberstativ. På Stenshuvud tillämpade jag också Cokins filtersystem med ett graderat brunt filter för himmeln. Måste tillägga att jag är alldeles förälskad i min 5D. Jag har kört APS-C konstant fram till erat förmånliga erbjudande på kameran och stativ-kombinationen nu i våras, och även om jag känner att jag är begränsad i tele-omfånget, så är jag så fruktansvärt nöjd med mitt byte från 40D. Bara att titta in i sökaren är en fröjd, som tar mig tillbaka till när jag började fotografera med min pappas analoga Canon EOS 50E QD för lite mer än tio år sedan.