Nyhet! Canon lanserar.

Idag lanserar Canon flera nyheter och däribland identifierar vi direkt två produkter, nämligen G16 och S120. Det är två riktigt vassa kompaktkameror som ska ersättas så förväntningarna är höga. Vi återkommer under dagen med ett preview på G16...

G16 ståtar med F1.8-2.8, 28-140mm, halverade tider för autofokusen och avtryckarfördröjningen, seriebildtagning av rang och en hel del annat smått och gott. G15 är en riktigt bra kamera och är denna ännu bättre så börjar vi närma oss en del spegelfria kameror i prestanda. S120 får bättre ljusstyrka, också duktigt förbättrade prestanda när det gäller fördröjningstider och några mindre nyheter gällande ergonomi och mekaniska funktioner som tex blixten.

Men det lanseras även annat. 55-250 IS får tillägget STM vilket har visat sig vara en riktigt värdefull funktion när det gäller filmning. Den mjukt fokuserande autofokusmotorn gör verkligen stor skillnad när det gäller bildresultat. Powershot-serien får även nyheter i form av SX510 och SX170 och fyra nya skrivare ser dagens ljus. Kort sagt så får de WiFi inbyggt och stöd för utskrift direkt från Facebook, Twitter, Picasa och många, många fler applikationer och nätverk.