Gammalt glas

Det finns vissa ord som får min puls att öka. T ex Angenieux, Summilux, Ducati, Mustang Mach 1, det finns fler, men Rodenstock är ett av dem. Ett gammalt klassiskt optikmärke som alltid hållit en hög kvalitet.

Min fru kom hem med en påse fotoprylar från min avlidne svärfars källare. Det var allt möjligt blandat men det var en sak som verkligen stack ut ur mängden och det var en stor och tung silverfärgad optik. Till min stora förvåning och glädje, så läser jag Rodenstock Retina-Rotelar f:4/135 på den. Med en objektivfattning, DKL, jag inte använt tidigare. Detta är långt före min tid i fotovärlden. Eftersom det står Retina på den så får jag en ledtråd. Snabbt hittar jag en adapter för den till Micro 4/3. Lite humor att jag googlade efter en Retina-adapter på en iPad med Retina-skärm. Jag hittade ingen billig adapter som passade direkt på en fullformatskamera, de var alldeles för dyra bara för att testa optiken. Hur som helst så har jag nu fått adaptern och jag har tagit lite bilder med optiken. Vad jag kan förstå så bör optiken vara tillverkad kring 1959...

Kolla in bilder från optiken >>

/Thomas