Exklusivt! Vi testar G16

Redan nu har vi fått sätta tänderna i nya G16 och inom kort kommer vårt fullödiga test på den här nyheten. Är den värd att testa? Skiljer den sig nog mycket från G15 och konkurrenterna? Ja, det gör den och svaret fick man fort!

Så fort man börjar att använda G16 så märker man vad snabb den är. Autofokusen fungerar precis så där som man vill att den ska göra, ungefär som en systemkamera gör när den känns som bäst. Toppklass. Den sätter även fokus väldigt bra och effektiv, också toppklass. Fördröjningen från att man låst fokus till att man trycker på avtryckaren och sedan tills bilden tas är otroligt liten, det känns bokstavligen som att den tar bilden i samma millisekund som man trycker till på avtryckaren.

Att få omfånget motsvarande 28-140mm med ljusstyrka F1.8-2.8 tillsammans med en så snabb autofokus och bildkvalité är något som gör att jag själv mycket väl skulle kunna tänka mig att köpa en G16. Det är många kameror som passerar förbi utan att man känner så. Har du svårt att välja en bra kompaktkamera? Finns det för många alternativ att välja på? Personligen har jag svårt att se att det finns något bättre än G16 när det kommer till kompromissen att ha ordentligt omfång, bra ljusstyrka, prestanda men ändå i ett hyfsat smidigt fodral. Låt Mats test som kommer att sätta G16 på prov visa slutresultatet...men redan nu kan vi skvallra om att det bådar gott. Mycket gott.

/Tobias