Zeiss Distagon T* 35 F2 ZE

Test

Zeiss. Carl Zeiss. Smaka på namnet, det inger förtroende. Känslan i en Zeiss-glugg är svår att slå, det är en otroligt härlig känsla och tyngd i dessa pjäser. Vi har testat ett objektiv som många sneglar på, 35mm F2. Du kanske också har kikat på denna? Läs då Mats test på en gång.

Så här står det i testet:recis som de allra flesta av Zeiss objektiv så känns 35/2,0 ungefär som optik gjorde förr i världen, byggt i metall och så långt ifrån plast man kan komma. Behaglig och skön mekanisk känsla i fokusringen. Manuell fokusering gäller, men optiken ger information till kamerans AF indikering i sökaren. Det stödjer all exponeringsautomatik och är kompatibelt med E-TTL blixtljusmätning. Objektivets data registreras också i bildfilernas Exif information.

Vill du läsa resten så klickar du här: Zeiss Distagon T* 35/2,0 ZE till Canon