Stjärnklart

Att titta upp på en stjärnklar himmel är inte bara vackert, jag tror att det är nyttigt också. Det är fascinerande att se hur oräkneliga alla stjärnor är och då är det bara de som jag kan se med blotta ögat, tar jag upp en handkikare och ser mot Jupiter så tror jag mig faktiskt se 3 av Jupiters 67 månar... och med en stjärnkikare så ser jag långt mer än så. Man får lite perspektiv på tillvaron... universum snurrar absolut inte runt vår lilla planet och definitivt inte runt mig :)

Bild 1: Jag tar bilder via kamerans wifi med med hjälp av en iPad. Det var svinkallt så vi satte oss i bilen så snart som det var möjligt. Varmt och mysigt inne bilen, medan kameran fick kämpa på ute i kylan.

Bild 2: Månen tagen med Panasonic 45-150mm. Bilden delförstorad.

Bild 3: Appen SkyView. Det finns massor av bra appar för astronomi, nu pratar jag om nybörjarastronomi, den nivå som jag ligger på. Denna app använder kameran och lägger en stjärnkarta ovanpå, så det är otroligt lätt att hitta igen det du söker eller lätt att hitta namnet på det som du tittar på. Du kan klicka på varje liten synlig prick på kartan så får du info om den. På skärmdumpen från iPad, så har jag klickat på en satellit.

Vi har nu även Celestron stjärnkikare i vårt sortiment. Mycket intressanta med tanke på den kvalitet de håller i förhållande till priset.
Kolla in våra stjärnkikare >>

/Thomas