Mjukt

Allt är inte bara skärpa, upplösning eller brusnivåer, en bild handlar om känsla...

Ofta så måste vi fokusera på tekniska delar av bilder för att kunna bedöma produkter. Därför är det så befriande att få ta riktiga bilder också med produkterna. Mats, vår flitige testare, har fått möjligheten att kunna fotografera sådant som han gillar med produkter som han testar. Det ger honom en djupare erfarenhet med produkten och det ger dig som läsare en vidare vy över produkten.

Denna bild får representera känsla i stället för bara teknik. Bilden är inte Photoshoppad eller liknande vilka vissa tycker är fusk medan andra ser det som möjligheter. Hur som helst är den tagen med en Leica M med objektivadapter från Leica M till Nikon och sedan en till objektivadapter från Nikon tillbaka till Leica M. Detta för att det finns inga vettiga mellanringar till Leica M ännu, men med denna konstellation så blir det samma funktion som en mellanring. Optiken var en Leica Summilux-M 50/1,4 på full öppning.

En vacker bokeh är svår att beskriva, som vispad grädde kanske... vilket som, så visar denna bild just det...

Har du Nikon, Canon, Sony eller Pentax så köp Sigma 50/1,4... Olympus eller Panasonic köp Leica 25/1,4...

/Thomas