Inspiration i mellandagarna...

Om vädret är dåligt, du är frusen av dig och det inte alls lockar att sticka ut med kameran så är tipset att ta en utflykt med barnen eller barnbarnen och passa på att se det som en foto-tripp. Utanför Umeå (Holmsund) finns Tropikhuset som är fyllt av spännande djur och det finns en god möjlighet att ta läckra bilder som man kan sitta och arbeta med i lugn och ro hemma. Du kanske har ett liknande ställe nära dig?

Man får tänka på regler om blixt-användning och andra försiktighetsåtgärder men det är ofta relativt lätt att fotografera genom glas bara man är nära och ser till att det inte finns reflexer vilket syns i sökaren direkt. Ett annat tips är att sätta kameran med ett vidvinkelobjektiv utomhus på ett stativ och testa långa slutartider för att ta mysiga vinterbilder i mörkret. Se till att inte somna i soffan idag utan ladda kameran och passa på att ta bilder. Behöver du ett stativ har vi en riktigt bra kampanj här: Triopo GT-3230X8C kolfiberstativ med en passande kulled: Triopo B-2 kulled .

Ha en fin Annandag Jul!