Vinnare: Mobilt

Vinnare av tävlingen är Joakim Thinning med denna bild av New York och 9/11 Memorial. Tack för alla läckra bilder som är tagna med kreativitet och ibland lite tur! Vi säger GRATTIS till Joakim som nu kan byta ut sin iPhone 4S mot en Samsung Galaxy S4 Zoom!

Varför valde vi ut denna bild? Joakim fick använda kreativitet då kameran i iPhone begränsar vad man kan göra. Och trots kraftig distorsion så har detta utnyttjats för att skapa en effekt istället för en svaghet. Så kreativitet, en annorlunda vinkel och komposition samt en skön efterbehandling gjorde detta till en smartphone-bild-vinnare! Som med alla bilder (nästan) från smartphones så finns det fel och brister i bilden, men sammantaget blev det en vinnare bland våra bidrag.

Så här skriver Joakim själv: Jag var i new york för ett par veckor sedan och försökte få till en bild där jag fick med känslan av hur stora skyskraporna verkligen är. Då jag inte lyckades riktigt på vanligt sätt med min iPhone, trots att jag låg på marken och krälade. Då kom jag på att jag skulle göra ett panorama fast inte ett traditionellt horisontellt, utan ett vertikalt. Detta är taget i den vanliga kamera appen i min iPhone 4s. Efter lite efterbehandling i snapseed så fick jag till en rätt schysst bild tycker jag.

GRATTIS!