Specialpris (EOS)

Efterfrågan på mindre systemkameror ökar kontinuerligt men en kamera man lätt glömmer är Canons lilla EOS 100D. Är den så liten att den kan jämföras med spegelfria konkurrenter? Ja, vi tycker det. Dessutom så har man tillgång till ett system som knappt någon slår på länge...

Just storleken på kameran är viktig eftersom många av oss har ledsnat på att kånka runt på ryggsäckar och massor av dödvikt. Även om det blir grymt bra resultat så värdesätter många just vikten högre än tidigare. Då kommer EOS 100D rätt bra till pass. Grym bildkvalitet och ett smidigt format är en lyckad kombination. Även om objektiven väger som förut så kan man idag komma lätt undan med tex 40mm STM (som vi har paket på till specialpris!) eller ett 18-200 IS som gör att man får mycket till en låg vikt och rimlig kostnad.

Markus skriver så här i testet: EOS 100D tillför ett klart förbättrat Hybrid AF-system som är bäst i hela EOS-linjen. Det gör den i vissa avseenden till den allra bästa EOS-modellen för filmning, ja, när det gäller att kunna motivfölja rörliga motiv över stora delar av bildytan vid LiveView och filmning. Möjlighet till extern stereomikrofon och manuellt inställbart ljud gör den faktiskt till en riktigt kompetent filmkamera.

Specialpaket just nu: Canon EOS 100D hus + EF 40/2,8 STM + LowePro Zoom Rezo 20