Sony Zeiss 24mm F1.8 Nex

Test

Vi fortsätter testerna av Sonys produkter med att testa ett 24mm Zeiss-stämplat objektiv för NEX. Bildvinkeln motsvarar 36mm vilket är nära klassiska 35mm och är en användbar brännvidd för de flesta av oss. Det här objektivet är mycket robust och välbyggt, en riktig höjdare till objektiv. Så här skriver Mats i testet:

Godkänd skärpa på största öppning, och redan från f/2,8 och ner till f/11 är skärpan mycket hög över hela bilden. Extra trevligt med en kort närgräns på 16 cm (mätt från sensorn). Jag hade förväntat mig lite bättre motljusegenskaper, den är absolut inte dålig på den fronten men heller inte så bra som den borde kunnat vara. Sonys vidvinkelzoom 10-18mm samt deras fasta 16mm och 20mm klarar solljus rakt framifrån snäppet bättre. Slutsats: Sonys 24mm Zeiss-optik är en gedigen liten pjäs som ger mycket bra bildkvalité. Med rätt inställningar i NEX-kameran finns potential att fånga fantastiska bilder med denna optik.

För hela testet: Sony Carl Zeiss Sonnar T* E 24/1,8 ZA (Nex)