Sony RX10

Nyhet

En av dagens nyheter är Sonys RX10 som vi skrev om i morse. RX100 II som inte kan betecknas som annat än en succé för Sony och hela marknaden tas vidare som grund för denna nyhet som dessutom kompletteras med ett rejält objektiv med namnet Zeiss på sidan. Vi har redan fått känna och klämma på ett exemplar - vad kan man förvänta sig?

Formatet är riktigt bra. Ergonomin är på topp och känslan i programvred, avtryckare och andra reglage är som man förväntar sig på den här nivån. Bakre funktionshjulet är lite svårare att greppa med tummen men det är en liten detalj i sammanhanget. Enkel ändring av fokusering (S, C eller MF) finns framtill på vänster sida men det som gör att man skiner upp extra är bländarringen. Kvalitetskänsla på topp och exakta klick för de olika bländarstegen. Det här gör hela kameran till en produkt man "vill ha". För dig som filmar så kan man enkelt ta bort stegen och få steglös bländarring. På en kompaktkamera med 24-200mm brännvidd och F2.8 hela vägen!

10 bilder per sekund med följande autofokus. Vinklingsbar stor och tydlig display. Riktigt bra sökare. Filmning i bla 24p-läge, full användning av P/A/S/M-lägena medan du filmar och dessutom ren video-signal ut via HDMI. På en kompaktkamera! Och det är inte nog, den har även mikrofon-ingång samt hörlurs-utgång, kontroll för ljudnivå och med adapter får du XLR. Har man höjt ribban duktigt för en kompaktkamera? Ja, verkligen!

Boka ditt exemplar här: Sony DSC-RX10