Sony lanserar!

Nyhet

Sony lanserar flera tunga nyheter idag! Kompaktkameran RX10 som har sensorn och grunden från superkompakten RX100 II men även ett objektiv som sätter igång salivproduktionen, ett Zeiss 24-200mm F2.8. Vario Sonnar T* höjer förväntningarna rejält och med sökare, bländarring och en känsla utöver det vanliga så börjar man räkna i plånboken. Inte nog med det. Sony lanserar idag Alpha 7 och Alpha 7R, systemkameror med fullformat och dessutom spegelfria.

Nu blev det intressant, eller hur? Vi har varit hos Sony på besök för att känna och klämma på dessa nyheter och vi kan redan nu säga att Alpha 7 har precis den känsla som man önskar och drömmer om. Sonys kompaktkamera RX1 levererar en mekanisk och fysisk kvalitetskänsla som är i en egen liga och där kommer nu även Alpha 7 och Alpha 7R. Kort sagt så har Alpha 7 en 24 Mpixel sensor medan R-modellen ståtar med 36 Mpixel, avsaknad av lågpass-filter samt att man får klara sig med kontrastdetekterande autofokus medan Alpha 7 har en hybrid-version.

RX10 har vi redan testat lite men vi väntar på ett test-exemplar för att kunna utröna bildkvalitén som den kommer att ge. När vi fick testa den så blev man direkt kär i bländarringen som ger känslan av kontroll och kvalitet. Dessutom kan man med en knapptryckning koppla ur stegen i bländarringen så att man får mjuk övergång mellan bländarstegen, något man uppskattar i synnerhet vid filmning. Sony har lagt mycket fokus kring film-funktionen i RX10 men även i Alpha 7 och 7R. På tal om Alpha 7:orna så kommer en helt egen serie objektiv för att ge den bildkvalitet som de kan prestera. Vid lansering kommer det att finnas 35mm F2.8, 55mm F1.8, 28-70mm (endast kit vid lansering) och ett 24-70mm F4. Flera objektiv är på ingång inom överskådlig tid, Sony satsar stenhårt på detta koncept vilket vi gillar.

Mera information kommer inom kort.

Sony A7R kamerahus
Sony A7 kamerahus
Sony A7 kamerahus + FE 28-70/3,5-5,6 OSS
Sony DSC-RX10