Panasonic GM1

Nyhet

Idag lanserar Panasonic GM1, en liten modell som är riktigt, riktigt läcker. Vi har redan fått lägga vantarna på ett exemplar och man kan inte annat säga än att den gör sig stor genom att vara liten. Men den blir inte fjantig eller töntig som många små kameror tyvärr blir. Ergonomin är fortfarande bra och retro-känslan gör sig påmind om och om igen.

Bildkvalitén sägs vara samma som hos storebror GX7 genom användning av samma sensor och elektronik. GM1 har hjälpmedel som fokus peaking som vi lärt oss att tycka om och övriga prestanda som de flesta betydligt större kameror har. GM1 gillar vi skarpt redan nu och du ser på bilden här ovan hur liten den verkligen är. Bilderna tog vi igår och det var verkligen kul att uppleva storleksskillnaden när man inser att bilderna faktiskt blir riktigt bra. Eftersom testexemplaret inte var ett produktionsexemplar kan vi inte visa bilderna, men vi vet ju hur bra GX7:an är...

Panasonic Lumix DMC-GM1 silver + 12-32/3,5-5,6 Lumix G Vario
Panasonic Lumix DMC-GM1 orange + 12-32/3,5-5,6 Lumix G Vario
Panasonic Lumix DMC-GM1 svart +12-32/3,5-5,6 Lumix G Vario